Shira

Foto: Nina Reistad

Shira er min første hund - og etterlengtet! Tro det eller ei, men hun var ikke eit ugjennomtenkt impulskjøp da jeg endelig fikk anledning til å skaffe meg hund. Jeg var interessert i amstaff el. blandingshund og fikk jo nettopp det! Jeg burde dog ha tenkt litt mer over de andre rasene som ligger i henne... Shira er født 11. juni 2004 i Troms. Mora er American Staffordshire Terrier, mens faren visstnok er blanding av Engelsk Setter og Border Collie. Shira er en utrolig søt hund, glad og med STOR personlighet! Hun har alltid vært veldig rolig innendørs, der hun ligger til lading, mens utendørs er hun ekstremt energisk. Hun har veldig stor jaktlyst, så alle smådyr bør passe seg når denne dama er ute... Med alle mennesker er Shira verdens snilleste og jeg stoler fullt ut på henne, men dessverre er hun ustabil overfor ukjente hunder - Dr. Jekyll & Mr. Hyde altså...

Shira er den som har lært meg desidert mest om hundeatferd og hundetrening! Hun har fra første stund vært en bestemt, egenrådig og sterk dame - både mentalt og fysisk. Som uerfaren hundeeier fikk jeg virkelig brynet meg og jeg har virkelig fått kjempe med denne hunden. Hva som ligger i genene hennes vet jeg lite om, men det er ingen tvil om at dette har spelt en rolle for hvordan hun har blitt. I tillegg til hormonforandringer pga. sterilisering og et litt for ustabilt liv en periode. Shira var med meg på fem flyttelass i løpet av fire år - det kan få noen og en hver til å bli frustrert... På sjette og siste flyttelasset, da hun fikk komme til Skogen, kunne vi tydelig se at hun straks ble mye gladere og hun fant seg til rette umiddelbart. Her på Skogen lever Shira sin pensjonisttilværelse i ro og fred.

Gjennom alt vi har vært gjennom sammen er jeg spesielt knyttet til denne søte, sære hunden. Til tross for HD og forkalkninger, satser jeg på at vi skal overprøve dyrlegens mening om at "denne hunden blir ikke 12 år"! For Shira er seig, og som den dronningen hun er får hun leve et liv en dronning verdig, ilag med familien sin på Skogen.


Shira har vært aktiv på sine yngre dager, med agility, blodspor, bruks og lydighet!

Ingen kommentarer: