tirsdag 2. juni 2009

Fullt program

Sidan forrige blogg-innlegg har tida bare flydd avgårde. Victor har vore med på masse, og eg skal prøva å huska det meste, det viktigaste iallfall...

Forrige helg var ein milepæl, for då starta endeleg vetle-guten å sova natta gjennom! Hurra! På tide når ein er 11 veker synes eg... Viste seg at problemet skuldast at det lysnar så tidleg - noko så enkelt!! Dette fann ho mor ut etter å ha kome på den geniale ideen om å legga eit stort handkle over buret om natta..! Fattar ikkje at eg ikkje har kome på det før! Er veldig lyst i stova vår, mange vindauger, ingen gardiner, og det er jo ikkje mange timane det er mørkt om natta no...

Forrige mandag var siste dagen på valpekurs, og det gjekk jo som vanleg ganske bra. Synes kurset burde vart lenger!

Tirsdagen var vi nedi by'n, på Puppy Party. Eg var på Blindern på kurs den dagen, så det blei Bjørn som tok Victor med seg innover, og då var det miljøtrening for alle penga! Dei tok toget, Victor var flink, men tissa inne på Oslo S... Det hølja ned heile den dagen, og bare det var ein prøvelse for vetle Victor - han likte det ikkje!! Dei gjekk litt rundt og såg på livet i sentrum før dei tok trikken opp til meg på Blindern. Då var Victor heilt utkjørt av alle dei nye inntrykka - ikkje den luraste oppladinga for Puppy Party... På valpefesten møtte ti kvalpar, dei fleste var under 12 veker og mindre enn Victor, men Victor var sjenert og tilbakehalden. Han ville heller kose med dei tobeinte og trene enn å leika med dei andre. 40% av kvalpane var forresten Portugisisk Vannhund - Obama-effekten?.. Victor har hittil vore lite interessert i framande hundar, inkl. kvalpar, og eg er litt usikker på korleis eg skal ta det. På ein måte er det jo bra, gjer jo treninga mykje lettare! Men eg vil ikkje at han skal vere redd for andre hundar heller, så vi får bare fortsetja og sosialisera.

Onsdagen var vi på skytebanen. Victor fekk eit griseøyre (det første i sitt liv, og det slo verkeleg an!), og låg baki bilen og koste seg med det mens det small rundt han. Bilen stod parkert ganske tett opp til skytinga og vindauga var opne, men Victor reagerte ikkje. Han bare logra:) Var verre med Shira som eg trente utanfor... Gjekk med ein pose med kotelett- og pølsebitar, men ho var fortsatt engsteleg. Men ho tok no iallfall godbitane, så det kunne jo alltids vore verre. Etter ei god stund blei vi bare sitjande i bilen, og då kapitulerte Shira til slutt og la seg ned. Skal trene meir seinare.

Torsdagen gjekk vi tur ved Østensjø-vatnet(?), der det er MASSE fuglar (ender, gjess, osv.), slik at Victor skulle få oppleve fugl på nært hald. Han var nysgjerrig, men haldt seg roleg - flinke guten!:) I tillegg møtte vi fleire hundar og hadde nærkontakt med islandshestar som sto inngjerda der. Victor var slettes ikkje redd hestane, og ville helst leika med dei:) Han var meir skeptisk overfor sin eigen art...

Fredagen var vi hos vet'en for å få 12-vekers vaksina. Vet'en skrytte voldsomt over Victor. Alt var bra med han, ingen problemer og for eit fantastisk flott lynne - dette lova godt, sa vet'en! :D

Vi reiste så nedover til hytta på Jæløya, første gang heile gjengen var på helgetur i lag! Foreldra til Bjørn var òg der, og vi koste oss med sol og varme, god mat og vin. Shira fekk bada, så ho var jo strålande nøgd. Lørdagen slappa vi bare av, mens søndagen drog vi til Sarpsborg for å sjå på Retriever-klubbens pinse-arrangement. Var utstilling, og vi var spente på å sjå lab-kvalpane som skulle delta... Dei var dobbelt så breie som Victor!! Sjølv om dei var nokre veker eldre kjem Victor aldri til å sjå sånn ut... Kun ein stilte i bruksklassen - kun for nødvendighets skuld fordi du må ha premiering frå utstilling for å kunne få jakt-championat... Var eit særdeles flott eksemplar som stilte (Searover Kits Deep), og heldigvis hadde den britiske domaren vett nok til å bedømma han ut i frå at dette faktisk var ein JAKTlab, så det blei gitt raudt tross alt.

Dagen i går var meir spennande. Då var det Working Test uti skogen. Veldig interessant for oss ferskingane å sjå korleis det foregår. Tenkjer vi skal klare det neste år!! Det var fem postar deltakarane måtte gjennom. Det blei skutt ein del, og det gjekk stort sett i å markere og apportere dummier. Veldig mange Flat'er med, og ikkje så mange jakt-lab'er. Igjen viste Victor stor trygghet. Han reagerte ikkje i det heile på skudda, og fekk helst på mange folk og hundar. Til slutt sovna han i lyngen midt oppi det heile... :)

Så det har vore ei god veke med MASSE miljøtrening! Siste innspurt før sosialiseringsvinduet lukker seg... ;)

På siste lufteturen seint i går kveld hadde vi ein litt ekkel oppleving. Den starta veldig morsom faktisk... Shira kom over ein frosk i vegen, og ho syntes den var fantastisk artig der den hoppa bortover - ho var som ein kvalp igjen, og eg lot ho leike litt med den. Ho bare slo litt etter den med labben og dytta litt i den. Er litt usikker på om ho tok den i munnen på eit tidspunkt. Det gjekk ikkje lange tida, kanskje bare eit minutt, før ho plutseleg fekk ein rar reaksjon. Akkurat då gjekk Victor òg bort til frosken, men eg fekk redda han unna før det gjekk for langt. For Shira fråda om kjeften! Det skumma og rant!! Det var heilt tydeleg at frosken hadde utskilt noko gift-stoff for beskyttelse, Victor fekk ein lik reaksjon i mindre skala. Det var skikkeleg ekkelt! Shira brakk seg, og eg blei skikkeleg uroleg. Observerte hundane grundig. Det ga seg heldigvis raskt, først hos Victor og så hos Shira. Ho slutta å skumma av munnen etter ca. 20-25 min. Så bodskapen er klar: Ikkje la hundane dåkas få lov til å leika seg med froskar!! I dag tidleg hadde Victor diaré, og kanskje var det òg ein del av reaksjonen på frosken? Heldigvis blei no Victor raskt bra att i løpet av dagen i dag:)

2 kommentarer:

Ingrid sa...

Hei!Datt over bloggen din, og leste at dere hadde vært på puppy-party og møtt portiser. Portis-valpene er fra oss, hehe, artig sammentreff. Til opplysning ble kullet planlagt leeeeeenge før Obama, og valpene var bortbestilte for Obama kom på skjermen. Hehe, mange er redd for å få ryktet om Obama-hund vet du :-)

Ingrid sa...

Ikke for Obama, men FØR Obama. Ble en liten skrivefeil :-)