søndag 9. januar 2011

Oppsumering av hundeåret 2010

Er vel på tide å ta ein oppsumering av året som har gått. Alt i alt har det vore eit veldig bra år, med mykje aktivitet, og eg har mange gode minner å glede meg over! :) Som alltid går det opp og ned, men eg kan ikkje klage, og føler meg heldig: Eg er nøgd med livet mitt, og vil ikkje endre på noko:) No manglar berre eit skikkeleg hus! ;)

Vinteren i fjor trente eg, Victor og Shira lydighet og svømming. Eg hadde hest på fór to dagar i veka, og Vic var alltid med på søndagsturane - han og Jack blei gode venner!:) Eg og Bjørn hadde to herlige veker i Thailand - skulle ønske vi kunne gjere det kvar vinter! Då vi kom tilbake byrja eg og Vic på årets hønse- og jaktcup, arrangert av retrieverklubben avd. Oslo og omegn. Det gjekk så som så resultatmessig, men moro og sosialt var det! 5. mars fylte Prince Victor 1 år! :-D

Cup-aktivitetane fortsatte utover våren, mens hesten flytta frå oss. Då blei det enda meir tid til hundetrening, og vi bytta ut lydigheten og svømminga med agility og jakttrening. Vic viste seg å ha talent for agility, og det har vore kjempegøy å trene han i det! I mai skjedde det mykje, bl.a. henta vi vårt nye familiemedlem i Sverige, Bjørns nye jakthund, BAN'en Melvin. Eg og Vic starta på vår aller første Working Test ifm retrieverklubbens pinsearrangement, og gjorde ein flott prestasjon med 85 poeng! :) Helga etter starta vi på vår første jaktprøve, og igjen gjekk det kjempebra, med 1. premie og opprykk med ein gang! :)I juni tok Vic bronsemerket i Agility. Ellers var det ein roleg måned, før det braka laus igjen i juli. Vic deltok som unghund i Norsk Lagmesterskap for retrieverjakt i Ål. Vi hadde eit bra lag og fekk oss ein plass i finalen!:) Vic var heilt rå og hanka inn den eine toppscoren etter den andre, fantastisk gøy!! Han og ein annan lab skilte seg ut som dei beste unghundane, og vi fekk invitasjon til å bli med på andejakt hos eine dommaren i Sverige:) Helga etter dette kjørte eg og Vic til Trøndelag der vi deltok på fuglehundkurs med Helen Philips i regi av Canis Hundeskole: Veldig lærerikt og kjempekjekt!! Her viste Vic sine evner som apportør av levande fugl... Helga etter der igjen kjørte vi heilt til Sør-Sverige der vi var med på Carmals kenneltreff. August kom og det høge aktivitetsnivået fortsatte. Vi besøkte jakt- og fiskedagane på Elverum der Melvin stilte i valpeshowet og blei BIR. Vi reiste til Sverige, til Saxhyttan, og fekk prøve oss som apportører på andejakt for første gang, og igjen fekk Vic vist kva han er laga av - han imponerer stadig! Vi deltok på avd. Ringerikes jaktprøve og tok ein 2. premie.Hausten starta med Mesterskapshelgen i Agder, individuelt NM i retrieverjakt. I unghundklassen var det mange gode retrievere, og Vic sørga igjen for ein finaleplass. På finalepostane var det kaldt vilt, og første post med apportering av fasan gjekk kjempefint. Verre var det med den neste, dobbeltmarkering av and. Vi rauk ut, men var likevel strålande nøgde med innsatsen!:) Midt i september tok vi ein grand slam på sesongslutten, med beste hund på Osloavdelingas jaktprøve på Bogstad!! :-D Etter dette deltok vi på nokre gode jaktkurs, før vi roa ned for vinteren. Gjennom årets jaktcup i klubben hadde vi hatt mykje uflaks og dårlig trening på førehand, men på siste post klaffa det endeleg, og vi fekk Vic fekk vist kva han er god for. Han renska feltsøket, blei kåra dommarens favoritt, og vi fekk koppen! :)

Vi fortsatte med agility- og lydighetstrening då vinteren kom, og på lydighetstrening får Shira vere med. Vintercup'en til Urskauen Agilityklubb starta, og Vic gjekk feilfritt både i november og desember. Vi røntga beina til Vic og Melvin, og Vic fekk heldigvis A på hoftene sine. Verre var det med stakars Melvin, muligens årets einaste dårlige nyhet: Han fekk diagnosen Short Ulna Syndrome, og måtte inn til akutt operasjon av venstre forbein. Operasjonen gjekk heldigvis bra, men det er ein ganske lang rehabiliteringsperiode framover, der vetle rampen må ta det med ro.

Vi satsar på at Melvin blir heilt bra, og at Victors fine utvikling fortsetter i 2011. Shira får kosa seg vidare med pensjonisttilværelsen. Hundeaktivitetane vil heilt klart bli prioritert sjølv om vi skal bygge hus i tillegg! :)

1 kommentar:

Tone Høyland sa...

Du har gjort det så utrolig bra i 2010. Vil tro at 2011 kommer til å blir like bra Therese sånn som du trener..
Vi sees plutselig :-)

Klem fra
Tone.Nacho og Dip