søndag 25. september 2011

Jaktprøve igjen

I dag har vi deltatt på avd. Vestfolds AK-prøve i Andebu, og endeleg fekk Victor vist kva han er god for! Årets siste prøve, og det er deilig å avslutte sesongen med ein 1. premie altså:) Trykk på bildet nedanfor, så får du opp ein større, nogenlunde lesbar versjon...
Prøven var lagt opp som ein jaktsti, der vi i par fulgte ein dommar frå post til post. Første og andre post var dobbeltmarkering der vi skulle hente ein fugl kvar, og så bare bytte rekkefølge på neste. Tredje post var ein dobbeltmarkering med større avstand, der vi enkeltvis skulle hente begge. Første markering gjekk på land, og andre på vatn. Eg sendte Vic først på vatn, og då han skulle hente den på land hadde han gløymd kor den var, men med litt bistand frå meg fann han den òg. Fjerde post var ei fremmadsending som gjekk bra - ganske dirigerbar i dag faktisk! (Han har vist seg litt lite styrbar i slike heite situasjonar tidlegare...) Siste post var feltsøk - og det var der vi briljerte i dag! Vic tok fram gamle feltsøkkunster, og det kunne ikkje gjerast bedre sa dommaren! :-D Både han og makkerhund, Isac, var supereffektive! Og best av alt: Vic plukka kaniner spontant og med glede! HURRA!

Tusen takk til NRK avd. Vestfold for bra prøveopplegg, som til tross for rekordmange startande takla det kjempefint! Og takk til trivelege retrievervenner for ein flott dag ute i skogen!! Det er så positiv stemning og godt samhold i retrieverfamilien:)

Til slutt eit bilde av Victor med vinflaska vi fekk som dommar Ann-Turid Hustads beste ekvipasje:) Victor har sjølvsagt på seg sitt Ruffwear halsband og kobbel frå ODG.

Ingen kommentarer: