søndag 13. januar 2013

Kald hundehelg!

Men aktivitetsrik likevel. Tenkte å dele denne helgas erfaringer om beskyttelse for kulda. I går låg temperaturen på ca. 9 minusgrader, men det var heldigvis strålande sol! Vi kjørte til Ås og trente på jorder der det bare var eit par cm. med snø - herlig. Med godt selskap og mykje varmt tøy er det ingen sak å vere ute i timesvis til tross for vinterkulda. Kan verkeleg anbefale sånne små varmeposer til å putte i vottane og teipe under sokkane (for tobeinte!)! Før sjølve treninga hadde Victor på seg sitt tynne Back On Track dekken under og Ruffwear Quinzee utanpå. I tillegg hadde han Jervehiet å krype inn i mens vi tok ein kaffe og planla treninga. Viktig å halde varmen! Potane blei smurt inn med potefett og så var vi klare for action!
Victor og Carmen (arkivfoto)
Eg hadde tenkt å bruke neoprenvesten på Victor mens han var i arbeid, men den må klyppast til litt meir først... Han fekk altså gå naken, men eg ynskjer meg Ruffwear sin Cloud Chaser! Den hadde vore praktisk å ha under kalde treningsforhold! Treninga gjekk bra og eg har god tru på at dette regimet mitt som nokon sikkert ser på som "hønemor-aktig" er med på å forebygga skader som lett kan oppstå ifm trening. (Bank i bordet!)

I dag var det kaldare, 13 minusgrader, men vi vågde oss ut på søndagstur - heile familien! :) Melvin og Shira hadde på seg sine dekken, mens Victor fekk springe naken igjen som dagen før. Han er så aktiv og eg tenkte at det ikkje var riktig kaldt nok til å dra fram Katahdin-dekkenet (dekker dei edlare delane hans..). Det vi ikkje tenkte på i dag var potane!.. Vi møtte ein Dachs på dagens tur som hadde potesokkar på seg og då vi kom heim viste det seg at det burde våre hundar òg hatt! Alle tre blødde litt frå ein pote kvar, så det blei dagens lærepenge: Skaren er skarp og sjølv om ein ikkje skal gå så veldig lang tur er det vel verdt å ha på potesokkar! Melvin har ikkje dette, så no blir det shopping på dogbooties.com
Victor og Melvin (arkivfoto)

Ingen kommentarer: