mandag 7. oktober 2013

We are the Champions! Hurra, hurra, hurra!!

N JCH Carmal's Kitas Prince (foto: Sarita Winsevik)

Eg har nådd målet med Victor for 2013, med tredje 1. premien på plass, på heimebane, ved helgas jaktprøve, har han no tittelen: NORSK JAKTCHAMPION! Det føles heilt herligt!!! :-D

Prøveopplegget kan lesast om i Saritas dagbok. Victor gjorde jobben sin, eg var godt nøgd med han og vi blei altså premiert med 1. pr. Den danske dommaren, Lars Nordenhof, opprettholdt spenninga heilt til siste slutt, og då dei annonserte resultatet var det ein utruleg lettelse! Dette har vi jo jobba mot i fleire år no. Rett nok er Victor eit naturtalent av dimensjonar og han gjer jobben min veldig lett, men ingen er perfekt og vi har hatt våre utfordringar opp gjennom vi òg - og han hadde jo faktisk ikkje klart dette utan meg;-) Eg må bare sei at eg har aldri fått til noko slikt før (Champion liksom?!), så dette skal eg leve lenge på, og denne mestringsfølelsen unner eg alle! Veldig kjekt at så mange i retrieverfamilien gler seg med oss! :)

Det var ingen selvfølge at vi skulle nå målet vårt enno... For ei tid tilbake blei Victor litt halt i eine framfoten, noko som bare viste seg etter at han hadde kvilt ei stund etter belastning/trening. Vi fekk det sjekka ut hos hundefysioterapeut Nina Egeberg og tok røntgenbilde hos veterinæren. Heldigvis var det ingen verdas ting å sjå på bildet, så konklusjonen var at det måtte skyldes ein strekk (det kan gå hardt for seg for ein aktiv jakthund!). Nina har behandla Victor eit par ganger, vi har tatt det med ro ei stund og han har fått Rimadyl ein periode. Derfor var spenninga ekstra stor no før helga, då vi skulle i ilden på jaktprøve igjen - spesielt sidan eg fekk invitasjon til å apportere på andejakt kvelden før, noko eg ikkje klarte å sei nei til!.. ;-) Torsdag hadde vi oss ei lita, lett treningsøkt heime, eg og Victor, og etterpå var han halt igjen! Eg var så skuffa og lei meg! Neste dag var han dog bra igjen og eg lot det stå til (kanskje ein smule uansvarlig, men eg tok sjansen) og deltok på andejakt med han den kvelden. Lørdagsmorgen var eg ekstremt spent på formen hans: Han halta ikkje - hurra! Det bar avgårde til jaktprøve i Oslo, og i øs-pøs-regnver gjorde vi jobben vår på eit flott prøveopplegg i Bogstad park. Takk til avdelinga, prøveleder, medhjelpere og dommere!! Det er labradoren sin, det! Gjer ein kjempeinnsats som apporter på andejakt eine kvelden, for så å prestere like godt på offisiell jaktprøve neste morgen. Dette krever sin jakthund og er nok eit bevis på at Victor fortjener tittelen sin. Han var sliten etterpå altså... ;-)

No ser vi fram til å jobbe mot nye målsettinger, og vi går spennande tider i møte då det er planar om "mini-Victorer" framover... Følg med! :-)

Til slutt i dette innlegget må eg bare få rette ein stor takk til Victors flinke oppdrettere, Anders og Mirjam, som solgte meg den gode, gule guten, Victor!! Og ikkje minst takk til vår supertrivelege treningsgjeng som sørger for jevnlig trening okke som! :-)

En relasjon basert på kjærlighet og respekt = Championat? (foto: Sarita Winsevik)

Ingen kommentarer: