onsdag 31. desember 2014

Hundeåret 2014 oppsumert

Årets siste dag, og det er på tide å ta et tilbakeblikk og oppsummere hundeåret. Etter et supert 2013, der Team Victor endte på 3. plass i kåringen "Årets jaktretriever", var forventningene for 2014 høye! Dessverre gikk det ikke som tenkt, 2014 ble preget av håndleddskaden og resultatene har uteblitt. Vel, selv om Victor ikke har kunnet hevde seg på jaktprøver og working tester, så kan han jo vise til andre resultater... To valpekull har han vært med på å produsere i år! Det er noe som gleder meg stort og er jo faktisk et av de større målene for Victor som vi har nådd, nemlig videreføring av hans gode gener!

Etter en stille vinter fikk Victor besøk av Drina i mars. Resultatet ble seks velskapte valper hos Lars og Charlotte, ved Kennel Michno i Danmark, den 13. mai. Heldigvis fikk vi besøkt og hilst på alle i sommer før de startet på sine nye liv hos de heldige eierne sine. :) Fikk også sett på IWT lørdagen, gøy å se så mye bra retrieverarbeid og heie på de norske deltakerne!

I slutten av mai var det uttakkonkurranse til IWT. Det var da Victor slo opp skaden fra høsten før, og det til gagns!.. :( Alle planlagte aktiviteter ble avlyst, det ble veterinærbesøk, fysioterapi og drøye to måneder med skritting i bånd, før vi kunne starte en gradvis opptrening igjen. Heldigvis fungerte opplegget til rehabiliteringsterapeut, Nina Egeberg, og veterinær, Anders Grøndahl, og Victor kunne friskmeldes i august. En stor takk sendes spesielt til Nina ved Harmoni Hundemassasje! Vi nådde målet vårt om come-back til Mesterskapshelgen 6.-7. september, og vi gjorde det til og med bra! :) Lørdagen var offisiell Working Test, der vi endte på 4. pl. med 93 poeng, og vi gikk dermed videre til søndagens finale i retrievermesterskapet. Med ny skade, denne gang i ene øyet til Victor, gikk det ikke like bra den dagen... Det viste seg at Victor hadde fått et sår på hornhinnen, noe som heldigvis gikk relativt raskt å behandle.
Semifinalen Mesterskapshelgen. Foto: Halvard Abildsnes

I sommer fikk vi hjem Victors førstefødte, Michnos Lars Monsen, noe som selvsagt medførte mye valpeaktiviteter: Bli kjent, sosialisering, miljøtrening, valpekurs og masse kos!

Høsten har ellers vært hektisk, med mange aktiviteter også med Victor. Vi har vært med på jakter og fått apportert litt, samt apportert på tre større jakter i forbindelse med A-prøver: Først i Norge, så i Danmark og til slutt i Sverige. Beste resultatet ble 2. premien i Norge, men innsatsen til Victor er det lite å utsette på. Han viser seg som en meget god jakthund, og har imponert både meg og andre! :D Vi trenger bare mer erfaring med disse krevende settingene, det er ikke noe vi får trent på i Norge dessverre. I tillegg skal man ha en god dag og en porsjon flaks, det er det ingen tvil om!

Konkurransesesongen ble avsluttet med klubbmesterskap i jakt den 26. oktober. Det var walk-up i eliteklassen, mange gode prestasjoner og veldig jevnt i toppen... Til slutt viste det seg at det var Team Victor som gikk av med seieren og ble klubbmestere 2014! Etter det året vi har hatt var det ekstra deilig å kunne avslutte på denne måten! :)

Og nå for tiden gleder vi oss over valpekullet til Victor og Cilla: Åtte velskapte valper født den 21. november, hos Kennel Labbsport ved Anne Abildsnes i Levanger. Ta en kikk på bildene på hjemmesiden, verdens vakreste valper der! :)

Når det gjelder de andre hundene i familien, så koser Shira seg fortsatt med pensjonisttilværelsen og Melvin har vært med på flere hjortejakter i høst. Begge to har tatt veldig godt imot vårt nye flokkmedlem, og de både leker med og oppdrar Monsen.

Takk til alle hundevenner der ute for støtte og mange fine stunder sammen i året som har gått! Ser frem til å se dere alle på treninger, samlinger, kurs, konkurranser og prøver i 2015! :)

Ingen kommentarer: