onsdag 28. mars 2012

Årets første jaktprøve: NRK avd. Rogaland, 24.-25. mars

Fredagen kjørte eg og Victor avgårde til Stavanger med mål om å ta vår andre 1. premie i AK og dermed få opprykk til EK. Det er langt å kjøre rundt heile kysten, men eg har vore rimeleg ivrig på å bli ferdig med "døde-dyr-klassen" og det er lite jaktprøvar før hausten. Dessutan fekk eg kombinert turen med å besøka Kjersti, ei veninna frå Kvinnherad, så det var jo triveleg:)

Lørdagen kom med tåke og vind på Dysjaland. Det var kjøleg å vere ute heile dagen, men så lenge det er opphald kan ein ikkje klage. Prøveområdet var kjempefint og prøveopplegget likeså. Vi gjekk to og to ekvipasjar saman, som ein slags blanding av jaktsti og walk-up. På eine sida var det enkeltmarkeringer og på andre sida var det dirigeringer og til slutt eit lite feltsøk. Ein relativt enkel prøve altså, som passa meg og Vic midt i blinken. Vic var som vanleg spent og ivrig, men klarte å behalde roen nok til å gjere ein imponerande bra jobb. Endeleg fekk han vist kva han er god for - i ein prøvesituasjon! :-D Eg hadde ein god følelse då eg var ferdig og det viste seg at dommarane, Pål Bådsvik og Danny Frasier (hoveddommaren vår) var nøgde! Under fellesmiddagen på kvelden blei eg og Vic utnevnt til klassens beste ekvipasje (av 18 stk) og fekk til og med HP!! For ein perfekt dag! :-) Nedanfor har eg gjengitt kritikken for spesielt interesserte.


Søk: Dekker hele området, stor fart og stil. Trekker god fert, godt søk.
Fart og utholdenhet: Stor fart og stil, meget utholdende
Nese: God nese, følger fert opp
Dirigerbarhet: Meget lydig, meget dirigerbar, fantastiske linjer
Markeringsevne: Alle tre markeringer meget flott. God markør
Skuddreaksjon: OK
Almen oppførsel: Meget flott heelwork, meget rolig og godt team
Apporteringslyst: Spontan oppsamling, stor app.lyst
Apportgrep: Retriever flott til hånd, meget gode avleveringer
Samarbeidsvilje: Meget samarbeidsvillig, godt team
Hundetoleranse: OK
Sammenfattende kritikk: En talentfull hund som er meget lydig, markerer fantastisk. Et godt søk, stil og fart over hele linjen. God heelwork med gode linjer. Fantastisk team m/stort potensiale.

Lørdagens resultat førte til at vi prøvde oss i EK for første gang på søndagen og EK skulle gå på same opne fine område som AK hadde gått dagen før. Eg var spent sidan eg ikkje ante kva eg gjekk til og eg lurte på om Vic eigentleg for klar for å "leika med dei store"... Evt. at han kanskje ville vere sliten frå dagen før og dermed "litt fjern". Vic viste seg absolutt verdig EK og var heilt perfekt! Han var rolegare enn dagen før og veldig fokusert - ein drøm å føre! Dessverre klarte ikkje eg å stole på at han ville klare jobben, så eg blanda meg litt for mykje inn (imot mine eigne prinsipper faktisk!). Det endte med at vi blei satt ned til 2. pr., men eg var overlykkeleg uansett! Det var kjempekjekt med nye og større utfordringar og eg lærte masse! Vi var 10 stk i klassen og første delen av prøven bytta vi å gå på linja, 4 i slengen. Det var markeringar og dirigeringar om ein annan og det krevde at førar var ekstra vaken! Etter walk-upen var det ein drive som Vic takla fint og så var det ei individuell oppgåve der det først kom ei markering, men så måtte eg sende Vic på ei blind dirigering i ei anna retning - og det var LANGT (over 200 m.)!! Eg har aldri dirigert han på så store avstandar før, men det var ingen problem! Og etterpå spikra han den første markeringa - lett som ein plett! Imponerande! Vi avslutta med ein mini-walk-up med markeringar både foran og bak. Då hadde vi haldt på i ca 2,5 timar... Kritikken frå dommarane, Malu og Daniel Marx: A very powerful dog. Too much intervention from the handler on the blinds and marks makes the work inefficient and gives the prize.

Eg og Vic har altså hatt tidenes helg og det var definitivt verd den lange kjøreturen! Då vi kom heim fekk vi ein varm og fin velkomst:

Søndagsettermiddag oppdaga eg forresten at Vic hadde knekt av ein stor del av eine hjørnetanna i underkjeven! Dette må ha skjedd tidlegare i vekk for han har åte dårleg i det siste - stakkar guten min! Vet'en kunne konstatere at nerva var både død og betent, så dette har vore vondt - noko som gjer helgas prestasjoner enda meir imponerande!! No har han fått rotfylling og går på smertestillande.. Og er glad for å kunne ete normalt igjen! ;-)

2 kommentarer:

Jegerpaajakt sa...

Gratulerer med en strålende debut, og god bedring til Victor.

Shira, Victor og Therese sa...

Takk takk! :-)