onsdag 4. april 2012

VICTORY!

Vi klarte det igjen - Vidunderlige Victor og meg! Vi utgjer eit godt team må eg sei:-) Nok eit mål nådd i helga som var: 1. premie i LP II og opprykk til LP III!


Lørdag 31. mars arrangerte NRK avd. Østfold LP-prøve i Sarpsborg. Vi kombinerte dette med familie-hyttetur og fekk nokre fine dagar. Eg hadde i utgangspunktet klart å misse påmeldingsfristen med ein dag og då er det ingen nåde når det er påmelding via NKK si nettside... Heldigvis var arrangørane imøtekomande slik at eg fekk meldt meg på likevel - takk til Reidun!

Prøvedagen kom med fint ver men med ein iskald vind og eg hadde (som vanleg og heldigvis) seint startnr. Pakka meg inn i Jervehiet til Vic og fekk sett mykje fint hundearbeid før det var vår tur:

Fellesdekken var vi litt uheldige med då to av fire hundar sprang etter førarane sine! Vic låg fint, men hadde visst rørt bittelitt på seg (forståeleg nok!) og vi fekk karakteren 9,5. Fri ved foten funka kjempebra (sjølv om han faller ut litt innimellom) og eg er strålande nøgd med 9 på den! Dekk under marsj fekk vi 8,5 på. Innkalling frå sitt med stå var verd nok ein 9'er! Stå under marsj blei 8,5 igjen, mens fremadsending med stå fungerte heilt perfekt og vi blei belønna med ein 10'er! Apportering er sjølvsagt Victors favorittøvelse, noko som gjer han overivrig og han kastar seg etter apportbukken og støter den - 8 poeng. Fritt hopp over hinder med sitt blei ganske så skeiv, men vi hanka inn ein 9'er likevel:-) Siste øvelsen, kontroll over hunden på avstand, var vi òg uheldige med, då vi fekk både passerande tog og voldsomme vindkast samstundes! Det resulterte i at Vic tydeleg mista fokus og før første avstandskommando (oppsitt) sto eg og avveide om det var mest lønsamt å vente på kontakt el. risikere å måtte bruke dobbeltkommando... Eg fann ut at eg ikkje turte å vente lenger og fekk ingen reaksjon på første kommandoen min og måtte dermed kommandere igjen. Derifrå gjekk resten greit og vi kom gjennom øvelsen med 7,5 poeng. Helhetsinntrykk fekk vi toppscore på, så eg var strålande nøgd! Poengsummen blei 178,5 og jammen blei vi ikkje nest best i klassen òg! Bare slått av ein Malinois som gjorde alt perfekt - gratulera til ein verdig vinnar! :-)

No blir det nok ikkje meir lydighetstrening før til seinhausten igjen - og då blir det kl. III øvelsar! :-) Inntil dess blir det full fokus på jakttreninga, jaktprøvar, jaktcup og ikkje minst JAKT.

GOD PÅSKE!! :-D

2 kommentarer:

Nina sa...

WOW!! Jeg er bare GRÅDIG imponert!! Etter hva jeg forstår er Vic kun 3 år, går EK jakt og opprykk til LP kl3!
Tar av meg hatten. Dere er et SUPER TEAM!!

Shira, Victor og Therese sa...

Jo, takk, Victor er verkeleg ein heilt eksepsjonell hund! <3 :-)