søndag 31. januar 2016

Året 2015 med Victor

På tide med en årsberetning. Året har vært en berg-og-dalbane for begge labradorene. Tar de hver for seg.

Etter en vellykket påskeprøve (2 x 1EK) var pinsearrangementet neste konkurranse. Utstillingen gikk bra, med Very Good og 2. pl. i bruksklassen. Working Testen gikk sånn middels, med 79 poeng, men det holdt til en 4. pl., kan ikke klage.

The Kennel Club International Retriever Team Event 2015 var neste begivenhet, et realt høgdepunkt! Vi var en av fire ekvipasjer som var så heldige å bli tatt med på det norske laget som skulle konkurrere i England 4.-5. juni. Ingen på laget hadde vært med på noe lignende før, så spenningen var særdeles stor! Hvordan ville nivået på oppgavene og våre medkonkurrenter være? Hva med terrenget? Hadde vi noe å gjøre der i det hele, blant Europas toppekvipasjer? Gleden var desto større da vi etter første dagens poster fikk vite at vi lå som nr. 4 blant de 9 landene! Og da vi faktisk klarte å beholde 4. plassen etter dag to var lykken komplett! Så klart, det hadde ikke gjort noe å stått på pallen, og flere vil kanskje undre om 4. pl. er så mye å rope hurra for... Men for oss som reiste ned uten noen forventninger var det utrolig stas å komme så langt!
Team Norway: Helen m/Falcon, Therese m/Victor, Cathrine m/Whip, Kari Anne m/Ynni

I forkant av Englandsturen klarte selvsagt Victor å skade seg under trening... Han snublet nedi et hull på jordet mens han var på full fart ut for å hente en dummy. Venstre håndleddet fikk seg en trøkk, med påfølgende halting. Utrolig frustrerende! Vi hadde ingen reserver til Englandslaget, så det var bare å reise. Victor haltet ikke da vi var i England, men han fikk ikke trent noe særlig. Heldigvis gjorde han jobben sin greit. 

Da vi kom hjem bestemte vi oss for å henge oss på Cathrine og hennes hunder, og bli med til Danmark for å delta på WT og B-prøve i juli. Igjen var vi uheldige og Victor pådro seg en ny skade i forkant. Denne gangen var det venstre skulder som fikk seg en smell under trening på myra. Det som skjedde var at han bråstoppet på mitt stoppsignal, men ble hengende fast i myra da han skulle snu seg mot meg, og fikk da en vond strekk/vridning. Det kan gå litt hardt for seg når Victor er på jobb, han sparer seg ikke! På godt og vondt... Vi valgte å gjennomføre Danmarksturen siden han ikke haltet, men prestasjonene der bar preg av at han ikke var helt seg selv. I tiden som fulgte ble vi stamgjester hos veterinær og kiropraktor, Signe, ved Aktivet i Nittedal: Kiropraktikk, laserbehandling, Cartrophen-injeksjoner, kontrollert aktivitet og hjemmeøvelser ble behandlingen. Victor ble bedre og vi prøvde oss på Retrievermesterskapet siste helgen i august, men igjen - Victor var ikke helt seg selv, og prestasjonene uteble. Vi fortsatte med behandling, rehabilitering og styrketrening utover høsten, og Victor ble bra igjen. Stor takk til Signe, som er så faglig dyktig og serviceinnstilt!!

I slutten av oktober deltok vi på en A-prøve i Norge, men pga. førerfeil/misforståelse fra min side røk vi dessverre ut underveis. Vi fikk dessverre ikke deltatt på noen A-prøver utenlands.

I November deltok vi på Eliteprøven, som ble avholdt som B-prøve. Første dag gikk vi til 2. pr., men fikk likevel gå videre til finalen andre dag, med blanke ark. Denne dagen gikk vi til 1. pr., ble ikke plassert, men fikk en fin trøstepremie i form av å være ene dommerens favoritthund! :-) 

Vi avsluttet sesongen i 2015 som året før, med å vinne klubbmesterskapet i jakt - moro! I tillegg ble Victor årets dual purpose labrador. Alt i alt, til tross for skader, har det vært nok et fint år med min beste venn med min side. :-)


Ingen kommentarer: