torsdag 4. mai 2017

FRA "MONSTER" TIL MESTER!

I går var det gjort: Monsen besto den siste testen og er nå blitt godkjent narkotikahund klar for aktiv tjeneste i politiet! 😃 For en reise det har vært for han, fra han vokste opp hos oss på Skogen, til han som toåring flyttet vestover, og nå, nøyaktig ti dager før treårsdagen sin, gikk gjennom siste nåløyet. Og Monsen gjør selvsagt ingenting halvveis, han gir ALT han har, og han var faktisk den eneste av ni hunder som ble godkjent i denne runden. Hvem ville trodd det for et halvannet år siden?

Foto: Kjæledyrfoto 

For å bli godkjent som tjenestehund stilles det tøffe krav til ekvipasjene og de må gjennom flere tester. Først må unghundene gjennom politiets mentaltest for å få lov til å utdanne seg, det er nivåtester underveis, før de endelige godkjenningstestene. Monsen har vært på Kongsvinger nå og gjennomført disse testene som går over flere dager. Det går på lydighet og flere ulike spor- og søksoppgaver, bl.a. bilsøk. Nervepirrende for hundeførerne, som har jobbet hardt og lenge for å nå målet sitt.

Hadde Monsen vært en gutt på to bein ville han trolig fått ADHD-diagnose og  kanskje noe attåt... Han har et energinivå ut av en annen verden, har vel egentlig bare to gir, er rimelig hyper og en tøffing som vil ha tempo og action (ekstremsport har han prøvd seg på før!..). Når en dyktig og stødig hundefører klarer å kanalisere alt dette inn i en av Monsens favorittaktiviteter, søksarbeid, da har vi oppskriften på suksess! Å få være enehund og få muligheten til å jobbe fulltid med å bruke nesen sin er nok drømmelivet for Monsen. Med tanke på at vi to ikke klarte å få ting til å fungere sammen, så kunne det ikke endt bedre for Monsen. I stedet for å føle meg mislykket som hundeeier og -fører, velger jeg å være glad og stolt, samt sole meg litt i glansen... 😉 Noe må vi da ha gjort riktig på veien, både oppdrettere Charlotte og Lars, og undertegnede, når avkommet har blitt til samfunnsnytte! Det er hyggelig å få ros fra Monsens nye eier og fører for å ha lagt et godt grunnarbeid. Det varmer også å høre utelukkende godord om Monsen.

Tusen takk, Leiv Kjetil, for at du tar så godt vare på Monsen! Det er godt å se hvor glade dere er i hverandre og det er tydelig at dere har blitt ett veldig sammensveiset team. Du har bygget opp Monsen og talentet hans, og fått frem potensialet i han på imponerende kort tid, og dette er bare starten for dere. Ønsker dere alt godt videre i det viktige arbeidet dere gjør! 💙

Vi savner deg, Monsen, men du har en viktig jobb å gjøre, Supermannen vår!

3 kommentarer:

Linn Jacobsen sa...

Så hyggelig å lese, jeg blir skikkelig rørt av ekte kjærlighet, og spesielt når det handler om dyr som vi har ansvar for. Det beste for Monsen, og bonus når samfunnet også har fått en hjelper!

Anonym sa...

For en flott fortsettelse på historien. Gratulere!

Shira, Victor og Therese sa...

Takk for fine tilbakemeldinger :-)