søndag 29. mai 2011

På tide med ein oppsumering!

Blir litt for lenge mellom kvar gang eg får oppdatert bloggen, så no får vi prøve å oppsumere litt av det som har skjedd sidan sist.

30. mars var det siste runde med vintercupen til UAK. Eg og Victor vann nybyrjarklasssen stor hund, og fekk eit fantastisk flott stoffbur, som Kristian i Ruffwear sponsa til alle klassevinnarane - takk for det! :D Skal få tatt eit bilde av det etter kvart. Dette er bur av svært høg kvalitet, med mange fine finesser - og du kan òg bli ein heldig eigar, bare trykk her! :)

Første helga i april reiste eg og Victor i lag med Rønnaug og Sofi til Stavanger, for årets første jaktprøve! Vi var så heldige å få bu hos snille Kjersti, og hadde det som plomma i egget. Sjølve prøvane gjekk ikkje så bra... Lørdagen blei vi dømt av Frank Hermansen, i ein walk-up. Vi fekk sende på ei markering, då var vi allerede på nåde fordi Vic var heilt hysterisk høg. Han var ikkje nedpå, og laga lyd:( Og då han først fekk gå ville han ikkje ta den teite anda - sånn hadde han jo aldri sett før! Så han raste rundt og leita etter noko bedre enn krikkand... Då var det altså takk for seg, og vi måtte fint bare gå å observere resten av prøva. Neste dag var ein bedre dag! Igjen var det walk-up, og dagens dommar var Birgitta Staflund-Wiberg. Vic var seg sjølv, ivrig, men fokusert. Han lagde eit par ørsmå pip, som Birgitta sjølvsagt fekk med seg... Men vi fekk iallfall fullført walk-up'en! Med fine markeringer og dirigeringer. Så var det feltsøket... Der tok han av igjen, og bare sprang! Sprang over vilt, stadig på jakt etter noko meir fristande! Så då var det takk for seg igjen. Var ikkje viltet som var problem, det tok han då eg sendte han direkte på det, men å gjere jobben på eiga hand blei visst for mykje på han den dagen. Alt i alt er eg likevel glad eg tok turen. Flott prøveterreng og opplegg, og masse flinke hundar og trivelige folk! Takk til Rønnaug for koseleg selskap gjennom helga:)

12. april var det jaktcupens post 2, dirigering. I vår klasse var det ein fremmadsending, gjekk ganske bra, og vi fekk 18 poeng:) På post 3, den 3. mai, var det dobbeltmarkering. Passivitet blei òg dømt sidan det var to og to hundar inne samstundes. Dette gjekk heilt supert, og blei ein real opptur etter jaktprøven i Rogaland! 20 poeng og dommerens favoritt! Dermed blei det koppen på oss igjen:)

28. april var det hønsecupens post 4, "hopp og sprett" (innkalling over hinder), perfekt utført og 20 poeng! :D I dag har vi deltatt på hønsecupens post 5, "ligg i ro", noko som var piece of cake for Vic - til tross for ballar som trilla forbi han. Vi deltok til og med i klassen over oss pga få hunder der: 4 min. fellesdekk med skjult fører og grilla kylling som blei dratt foran snuten - ingen problem! :)

Helga 7.-8. mai deltok eg og Vic på AK-kurset til Øyvind Veel. Det var eit kjempebra kurs som vi absolutt fekk mykje ut av!! :D Og best av alt: Victor var så lugn og god! :)

Forrige helg var det agility på tapeten igjen. Vi deltok på stevne i Nordkisa, med blanda resultater. Søndagen var definitivt best, med vårt første opprykksnapp i agility, og 2. plass! :D


Neste aktivitet på planen er jaktcupens post 4 på tirsdag, og som alltid ser vi fram til det:)

2 kommentarer:

Helene M sa...

Gratulerer med opprykk:) kjempe bra.

Anonym sa...

Gratulerer med flotte resultater :)